25 de febrer del 2012

Rigau confia en iniciar enguany l'escola de Sant Llàtzer de Tortosa



La societat propietària del pla parcial on hi ha els terrenys del nou col·legi ha començat la urbanització de l'entorn aquesta mateixa setmana ·

Ara va de debò. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat aquest divendes a Tortosa que s'està treballant perquè durant aquest any 2012 es puguen iniciar les obres de la nova escola de Sant Llàtzer, després que el govern haja reservat una petita partida pressupostària per al projecte, en el pressupost de la Generalitat. Rigau ha assegurat que el govern s'ha fixat com una "prioritat" aquest centre, ja que saben que és un dels "reptes" i "necessitats" de la ciutat. A més, ha afegit que és una demostració "que es continua invertint en educació". L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha confirmat que la societat propietària del pla parcial on ha d'anar la nova escola ha començat aquesta setmana la urbanització dels terrenys, cosa que havien advertit alguns veïns del barri de Sant Llàtzer.

La primera cessió dels terrenys a la Generalitat, perquè fes l'escola de Sant Llàtzer es va fer al 2005. I la darrera, només fa uns dies, en el ple ordinari de de l'Ajuntament de Tortosa d'aquest mes de febrer. Després d'una sèrie d'entrebancs -el col·legi, amb un cost de més de set milions d'euros, es farà sobre una plataforma de tres metres d'alçada per salvar la inundabilitat dels terrenys-, les obres podran començar en els propers mesos, tot i que encara no s'ha fixat un calendari. Durant una visita de la consellera Rigau al col·legi de Remolins, l'alcalde de Tortosa ha aprofitat per agrair a la conselleria que prioritzessin l'escola de Sant Llàtzer.

Abans de visitar el col·legi de Remolins, però, la consellera ha visitat també l'escola d'Alfara de Carles i la de Roquetes, on ha inaugurat l'ampliació i reforma de l'antic col·legi Marcel·lí Domingo. Allà, just baixar del cotxe, s'ha dirigit cap a una desena de representants sindicals que l'han xiulat a la seua arribada. La consellera els ha demanat que no la xiulessin perquè "no estaven donant bon exemple als nens", i que si deixaven de xiular els rebria quan acabés la visita. Com que els sindicats ha continuat xiulant, representants de la junta de personal d'ensenyament no han pogut reunir-se amb Rigau. "M'he adreçat a ells per parlar i m'han xiulat. Són dos llenguatges que no casen", ha justificat la consellera.

L'altre moment tens de la jornada s'ha viscut quan a l'entrada del col·legi de Roquetes hi havia una pancarta, on deia que el president Mas cobrava 12.000 euros al mes i la consellera d'Ensenyament 9.000. Per això, Rigau ha demanat que retiressin la pancarta perquè estava dient "falsedats", i que si no ho feien no entraria a l'escola. Finalment, els manifestants l'han retirat, tot i que sí que han deixat una altra contra les retallades. En declaracions als mitjans, la consellera ha lamentat que en una escola deixessin pancartes amb xifres que "no són reals". "En una escola no han d'haver falsedats. El docent és el primer dels servidors públics i ha de ser molt curós, i ha de saber diferenciar el que és l'interès personal del general, i quan exerceixes com a professor et deus al que estàs exercint. En horari de treball i a l'escola per respecte a la ciutadania s'ha de separar l'interès personal del general, i sempre primar el general", ha afegit Rigau.

Així doncs, la consellera d’Ensenyament ha inaugurat l’Escola Alfara de Carles, l’Escola Marcel·lí Domingo de Roquetes i l’Escola Los Castellets de la Fatarella, on ha mantingut contactes amb mestres i representants dels pares a tots els centres. També ha visitat i ha dinat a l’Escola CAEP Remolins de Tortosa, que ha guanyat el segon premi de caràcter estatal de l’any 2011 per als centres docents que desenvolupin accions dirigides a la compensació de  desigualtats en educació, essent la primera escola que guanya un premi d’aquestes característiques, ja que sempre s’havia guardonat a instituts. Rigau ha afirmat que “l’escola pública només pot ser de qualitat, el que és estrany és que se’n dubti”.

Imatge ACN

1 comentari:

  1. D'això...som a època de ratallades en sanitat, educació, serveis públics, etcètera...algú s'h aobliadat que s'estran fotent mestres al carrer, o millor, lo govern del PP no en vol agafar de nous?

    En temps de retallades farem un hospital nou, tenint l'altre mig buit de prsoanl amb el EROS que s'hi fan a l'ICS, i en temps de retallades farem un colegi nou, sabent que s'estan fotent mestres al carrer, no es volen agafar de nous, a molts coles i IES els estudiants no tenen ni calefacció d'hivern ni aire fesc d'estiu...com carai e sfarà, això, de construir un cole nou pr als crios fent-se aquestes brutals retallades que s'hi fan en tots els sectors públics?

    DE debò, no entenc res! O només es retalla a
    on es vol?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta