19 de febrer del 2012

[Tribuna] 'Ferran Bel, l'independentista radical', per Andreu Curto Baiges


Últimament hem vist com l'alcalde de Tortosa Ferran Bel està participant d'associacions i actes independentistes, degut al seu càrrec de vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència.

Estaria bé que fem una repassada a algunes de les actuacions més destacades d'este independentista radical.

Al segon any d'arribar a l'alcaldia, va organitzar una rebuda oficial a l'Ajuntament de Tortosa al príncep Felip de Borbó i a la princesa Letízia Ortiz, amb signatura al Llibre d'Honor de la ciutat inclosa. Suposo que la rebuda oficial era per explicar-los als Borbons la voluntat que té el poble català d'alliberar-se del Regne d'Espanya.

Una altra mostra del seu alt nivell de compromís amb la independència, la trobem en les multes que va posar a sis jóvens de Tortosa per repintar un mural independentista que havia estat embrutat amb símbols nazis i espanyolistes.

No podem passar per alt la defensa aferrissada que ha fet del monument d'exaltació  feixista que hi ha al mig del riu Ebre, un monument inaugurat pel mateix Francisco Franco. Per prendre està decisió, l'alcalde Ferran Bel segurament va inspirar-se en la llegenda de les vagues a la japonesa, aquelles en les quals els treballadors i treballadores, en lloc de no anar a treballar, treballen el doble d'hores com a mesura de pressió. Faltarà veure si, seguint amb la seua línia, també restaura, repinta i il·lumina el monument, tal com demana la Falange.

Com a mostra de suport a les entitats i col·lectius independentistes de la nostra ciutat, des de l'Ajuntament  de Tortosa s'han posat mil i una traves en l'organització d'actes com la Marxa de Torxes de l'11 de setembre o el Correllengua.

Podríem dir, en conclusió, que es tracta d'un patriota, d'aquells que diuen “de pedra picada”, a l'alçada de Francesc Macià, Joan Fuster o Lluís Maria Xirinacs.

Jo ho tinc clar, Ferran Bel ens guiarà cap a la independència!

Andreu Curto Baiges 
és membre de Maulets Terres de l'Ebre 

6 comentaris:

  1. Subscric el que dius, ja està bé que es desenmascari la hipocresia convergent, ja està bé d'enganyar a la gent, que no mos prenguen per tontos!!

    ResponElimina
  2. Ser de l'Espanyol és incompatible en ser independentista.

    ResponElimina
  3. Ser del barça és incompatible en guanyar la copa del Borbó al Sant Jordi... Esa Bomba, esa Bomba eh eh!!!

    ResponElimina
  4. Cap convergent ens explicarà els motius de tals actuacions?

    Ferran Bel actua en nom de Convergència, i per tant, si ningú de CDC mostra algun tipus de crítica a certes actuacions qüestionables, s'entén que tot CDC està d'acord i dona suport a aquestes actuacions.

    Quin nivell de compromís hem d'esperar dels membres de Convergència amb l`independència dels Països Catalans (que comportarà inevitablement confrontació amb les institucions de l'Estat Espanyol, i en última instància en les Forces de Seguretat de l'Estat) si no són capaços ni de qüestionar actituds antindependentistes dins del seu propi partit???

    Perdoneu senyors/es, però per emprendre segons quins camins, necessites tindre la confiança dels companys/es de viatge. I estes coses (monument, caciquisme, multes, reverències monàrquiques...) no fan mes que confirmar l'evidència, CIU ara mateix està fent polítiques antindependentistes i antisocials.

    Si som independentistes, ho som a tot arreu, a títol individual,dins del partit, als ajuntament, a les diputacions i a la generalitat. No només de tant en tant per tindre contenta a la massa...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta